Καλώς ήρθες Σεπτέμβρη, Αντίο καλοκαίρι ☹ Οι διακοπές είναι πλέον μια ανάμνηση για όλους, τα σημάδια των διακοπών όμως στο δέρμα μας γίνονται ήδη εμφανή. Η έκθεση στον ήλιο, οι υψηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα έχουν αφήσει την επιδερμίδα μας αφυδατωμένη, ξηρή με αίσθηση τραβήγματος. Η ανάγκη για εντατική φροντίδα και επανόρθωση γίνεται απαραίτητη, για να αποκτήσει η επιδερμίδα μια πιο υγιή και λαμπερή όψη. Ο ήλιος, εκτός από τις ευεργετικές του ιδιότητες, ευθύνεται και για πολλά δερματικά προβλήματα εάν δεν πάρουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να ταλαιπωρηθεί χάνοντας τη λάμψη της, στο πρόσωπο και στο σώμα. Το αλάτι της θάλασσας και τα μπάνια σου χάρισαν την χρυσαφένια όψη που έναν ολόκληρο χειμώνα ονειρευόσουν, όμως τώρα και με την επιστροφή σου από τις διακοπές βλέπεις το δέρμα σου θαμπό και αφυδατωμένο. Το δέρμα μας αφυδατώνεται αφού το μεγαλύτερο μέρος του σώματός εκτίθεται στον ήλιο, ιδρώνουμε μέρα και νύχτα, κάνουμε πιο συχνά ντους και αποτρίχωση. Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα να χάνεται από το σώμα μας και κυρίως από το δέρμα μας μεγάλη ποσότητα νερού, την οποία είναι απαραίτητο να αναπληρώνουμε άμεσα και καθημερινά. Για να αναπληρώσουμε λοιπόν τα αποθέματα υγρασίας της επιδερμίδα μας, καθώς και να επιταχύνουμε την ανάπλαση των κυττάρων μας, αλλά και να προσφέρουμε στο δέρμα μας την απαραίτητη «τροφή» υπάρχουν στη φαρέτρα μας τα κατάλληλα ενεργά συστατικά. Στόχος μας, να σας τα παρουσιάσουμε! ALLANTOINE Πρόκειται για συστατικό που το βρίσκουμε σε μεγάλη συγκέντρωση στο σαλιγκάρι και είναι γνωστό για τις επουλωτικές, καταπραϋντικές και αντιφλογιστικές ιδιότητες. Η αλλαντοΐνη χρησιμοποιείται λόγω της κερατολυτικής της σύστασης (της ιδιότητας της δηλαδή να μαλακώνει την κερατίνη )και ως εκ τούτου να ενυδατώνει και να μαλακώνει το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό 0.5 %-1 %, ιδιαίτερα δε σε καλλυντικά που προορίζονται για πολύ ξηρά ή σκασμένα δέρματα.  Λόγω της ισχυρής κερατολυτικής της δραστηριότητας βοηθά στην ταχύτερη αποβολή των κερατινοκυττάρων από την επιδερμίδα, κάνοντάς την πιο φωτεινή

 Επιταχύνει την ανάπτυξη υγιούς ιστού και με τον τρόπο αυτό αναγεννά και αναδομεί την επιδερμίδα

 Ενεργεί σαν προστατευτικό φράγμα κατά της ξηρότητας του δέρματος, βελτιώνοντας τη δυνατότητά του να συγκρατεί νερό, με αποτέλεσμα να κάνει την επιδερμίδα λεία και απαλή

 Ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας, βοηθώντας στη επούλωση εγκαυμάτων, πληγών και ουλών

 Συντελεί στον περιορισμό όλων των τύπων ερεθισμού του δέρματος D- PANTHENOL Η πανθενόλη αποτελεί την αλκοολική μορφή του παντοθενικού οξέος ή αλλιώς της βιταμίνης Β5 και ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β το οποίο βρίσκεται σε όλα τα ζωντανά κύτταρα. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά απορροφάται από την επιδερμίδα, απελευθερώνει τη βιταμίνη Β5 και μετατρέπεται σε παντοθενικό οξύ. Πρόκειται για υδροδιαλυτή βιταμίνη , θεμελιώδες συστατικό του συνένζυμου- Α, μιας ουσίας με ζωτικό ρόλο στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών. Η πανθενόλη είναι ένα από τα πρώτα συστατικά που χρησιμοποιούνται ευρέως από τη σύγχρονη κοσμητολογία αφού όπως αποδεικνύεται η τοπική της χρήση συμβάλλει δραστικά στην επούλωση δερματικών πληγών, εγκαυμάτων, καλμάρει άμεσα τυχόν μικροερεθισμούς του δέρματος. Θεωρείται ασφαλές συστατικό και στοχεύει στη βελτίωση της επιδερμίδας.

 Ενυδατική δράση. H πανθενόλη είναι ένα φυσικό, υγραντικό συστατικό, το οποίο, όταν περιλαμβάνεται στη σύνθεση καλλυντικών προϊόντων, εξασφαλίζει πλούσια και άμεση ενυδάτωση. Στα υπέρ σημειώστε την άμεση και σε μεγάλο βάθος απορροφητικότητα της πανθενόλης . Που σημαίνει ότι αναπληρώνοντας τις φυσικές απώλειες υγρασίας «γεμίζει» εκ των έσω τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, οι οποίες έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια. Ή, πιο απλά στην πλούσια ενυδατική προσθέστε την αναζωογονητική και αντιγηραντική δράση.

 Καταπραϋντική φροντίδα. Χάρη στην πλούσια ενυδατική της δράση και τη μεγάλη διεισδυτικότητα, η πανθενόλη επιτυγχάνει να καταπραΰνει άμεσα τους μικροερεθισμούς της επιδερμίδας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που αποτελεί βασικό συστατικό σε προϊόντα για την άμεση ανακούφιση της επιδερμίδας από έντονο κνησμό, ξηρότητα ή ηλιακό έγκαυμα. ALOE VERA DRIED POWDER Το φυτό έχει 200 περίπου συστατικά που το καθιστούν ένα ισχυρό φάρμακο. Περιέχει αμινοξέα , ανθρακινόνες (12 ανθρακινόνες βρίσκονται στο φλοιό της και έχουν αντιβιοτικές, βακτηριοκτόνες, αντιιικές, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες), ένζυμα (αμυλάση, καταλάση, αλκαλική φωσφατάση κ.α), λιγνίνη, μέταλλα (ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, νάτριο, ψευδάργυρος), σάκχαρα (μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες), μαλικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, σαπωνίνες, στεροειδή-λιπαρά οξέα, λεκτίνες και βιταμίνες (Α,Β,Β2,Β3,Β6,Β12,C,Ε). Λόγω των εκατοντάδων ευεργετικών συστατικών που βρίσκονται στο ζελέ της, η aloe vera μπορεί να σας ωφελήσει με διάφορους τρόπους, αρκεί να την ανακαλύψετε. Συγκεκριμένα:

 Βοηθά στην επούλωση τραυμάτων και καταπραΰνει ερεθισμούς του δέρματος και εγκαύματα, καθώς το gel της παρουσιάζει μεγάλη απορροφητικότητα

 Συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής, των δερματικών αλλεργιών, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, είτε με εσωτερική, είτε με εξωτερική χρήση

 Αποτοξινώνει τον οργανισμό χάρη στις βιταμίνες της, όταν καταναλώνεται εσωτερικά σε μορφή χυμού ή ταμπλέτας

 Κάνει καλό στην πέψη και αντιμετωπίζει σε ένα βαθμό τη δυσκοιλιότητα όταν καταναλώνεται εσωτερικά

 Συμβάλλει στην υγεία των ούλων  Ενισχύει το ανοσοποιητικό  Κάνει καλό στις αρθρώσεις τόσο με εσωτερική, όσο και με εξωτερική χρήση

 Μειώνει τον κνησμό και τα υπόλοιπα συμπτώματα της πιτυρίδας

 Αντιμετωπίζει τους μύκητες στα πόδια με τη χρήση gel

 Φαίνεται πως μπορεί να δράσει και κατά του διαβήτη με την κατανάλωση του χυμού της, ο οποίος συμβάλλει στη μείωση του σακχάρου

 Περιορίζει μυοσκελετικούς πόνους COLLAGENE ΤΟ κολλαγόνο είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων δίνοντας στο δέρμα ελαστικότητα και αντοχή Η στέρηση του κολλαγόνου προκαλεί ρυτίδες και άλλα δερματικά προβλήματα . Ως αποτέλεσμα, το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στα θηλαστικά, που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη στο ανθρώπινου σώμα. Θεωρείται ότι είναι η «κόλλα που κρατά το σώμα μαζί».

HYALURONIC ACID To Υαλουρονικό οξύ (ΗΑ) είναι μια ουσία που παράγεται φυσιολογικά τόσο από τον άνθρωπο όσο και από τα ζώα. Υπάρχει σε κάθε ιστό του σώματος σε διάφορες συγκεντρώσεις, με μορφή γλυκοζαμινογλυκάνης, οι οποίες δομούν το εξωκυττάριο πλέγμα του συνδετικού ιστού, που υποστηρίζει τους ιστούς και το δέρμα. Ως εκ τούτου το Υαλουρονικό οξύ είναι μια σημαντική ουσία του συνδετικού ιστού που γεμίζει τους χώρους μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και άλλων ιστών. Επίσης το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα σημαντικό συστατικό του αρθρικού υγρού που προστατεύει σαν μαξιλαράκι και λιπαίνει τις αρθρώσεις, απορροφώντας τους ‘κραδασμούς’.

Δράση-χρήση Η κύρια ιδιότητα του Υαλουρονικό οξέος είναι η δυνατότητά του να συγκρατεί έως και 20,000 μόρια νερού (δηλαδή 1.000 φορές το βάρος του) και να δημιουργεί ένα είδος τζελ, που και συναντάται σε πολλά σημεία του σώματος, όπως στους μεσοσπονδύλιους δίσκους της σπονδυλικής στήλης, στις αρθρώσεις, στο αρθρικό υγρό των αρθρώσεων, το εξωκυττάριο πλέγμα του χόνδρου, στο υαλοειδές υγρό του ματιού και στο δέρμα. Ωστόσο με την πάροδο της ηλικίας τείνει να μειώνεται η ποσότητά του στον οργανισμό με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φθορές στις αρθρώσεις και γενικά στο σώμα. Επίσης η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία μειώνει την παραγωγή του στο δέρμα, με αποτέλεσμα την αύξηση δημιουργίας ρυτίδων και μείωση της ελαστικότητας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι χάρη στις ενυδατικές ιδιότητες, το Υαλουρονικό οξύ δημιουργεί ένα περιβάλλον για ιδανική επούλωση τραυμάτων στην επιφάνεια του δέρματος. Επίσης θεωρείται ότι το Υαλουρονικό οξύ βελτιώνει την μειωμένη κερατινοποίηση του δέρματος . Μια άλλη μελέτη σε ανθρώπους έδειξε ότι το Υαλουρονικό οξύ διέρχεται ταχέως και περνά γρήγορα μέσω της επιδερμίδας και φθάνει στο χόριο.

CHAMOMILLE OIL Το χαμομήλι διαθέτει τρεις πολύ βασικές ιδιότητες. Θεωρείται αγχολυτικό, αντισπασμωδικό και αντιβακτηριακό. Η τελευταία ιδιότητα του, είναι εκείνη που δίνει στο Χαμομηλέλαιο μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα φυτικά έλαια. Είναι γνωστό πως το χαμομηλέλαιο έχει θετική επίδραση στην ευερέθιστη και πάρα πολύ ξηρή επιδερμίδα (dehydrated). Φαίνεται να καταπολεμά αποτελεσματικά τους παράγοντες που προκαλούν στην επιδερμίδα "φαγούρα", τοπικούς ερεθισμούς και "κοκκινίλες". Το Χαμομηλέλαιο "ηρεμεί" την ερεθισμένη επιδερμίδα και την προστατεύει από τοπικές λοιμώξεις και μυκητιάσεις. Θεωρείται ακόμη, πως το Χαμομηλέλαιο συμβάλει στην περιποίηση των κουρασμένων, πονεμένων ή "πιασμένων" μυών καθώς και στην ανακούφιση (με απαλό μασάζ) από τους ρευματικούς πόνους. Χαλαρώνει το σώμα και αντιμετωπίζει το "σφίξιμο" των μυών που αποτελεί αποτέλεσμα του καθημερινού stress.

AVOCADO OIL Tο αβοκάντο είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και γι’ αυτό ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό μας . Διευκολύνει το σώμα να απορροφήσει περισσότερα λιποδιασπώμενα συστατικά από τις τροφές, όπως VIT A , E , B καροτίνη κ.ά. Έχει σημαντική συνεισφορά στην κοσμητολογία. Πλούσιο σε βιταμίνες A, B, C και E, διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Tο λάδι αβοκάντο χρησιμοποιείται ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ. Επίσης, όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και μοιάζει με τη λανολίνη, καθώς έχει και αυτό τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά.

ARGAN OIL Ενυδατώνει σε βάθος, αναδομεί τα κύτταρα, λειαίνει και μειώνει τις ρυτίδες, χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα, μειώνει σημαντικά τα σημάδια και τις παλιές ουλές, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, καταπραϋνει από τους ερεθισμούς. Ιδανικό για το μασάζ σώματος στα μωρά και μικρά παιδιά. Ιδανικό για να χαρίζει λάμψη στα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, τονώνει τις ρίζες και συντελεί δυναμικά κατά της τριχόπτωσης. Το έλαιο Αργκάν είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Α, Ε και λιπαρά οξέα Ωμέγα 6 και 9.

CROSILK Το Crosilk ™ Liquid είναι ένα ενεργό διάλυμα 16% αμινοξέων . Λόγω του μικρού μεγέθους του, το Crosilk ™ Liquid συνδέεται έντονα με πρωτεϊνικές επιφάνειες. Τα αμινοξέα είναι πολύ υγροσκοπικά και όταν συνδέονται με τα μαλλιά ή το δέρμα, γίνονται ισχυροί παράγοντες ενυδάτωσης. Το Crosilk ™ Liquid μπορεί να προσφέρει μια μεταξένια αίσθηση στο δέρμα. VITAMIN A Ρετινόλη . Λιποδιαλυτή βιταμίνη – και φυσικό συστατικό - απαραίτητη για την υγεία του δέρματος Παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του επιθηλιακού ιστού. Σε συνδυασμό με άλλες αντιοξειδωτικές βιταμίνες, παίζει σημαντικό ρόλο στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD) Οφέλη βιταμίνης Α

 Κυτταρική Διαφοροποίηση - Παίζει σημαντικό ρόλο στην κυτταρική διαφοροποίηση και είναι συνεπώς απαραίτητη για το σχηματισμό νέων κυττάρων.

 Δέρμα και Βλεννογόνοι - Παίζει ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της συνοχής του δέρματος και των βλεννογόνων, βοηθώντας στην πρόληψη των λοιμώξεων της μύτης, του λάρυγγα, των πνευμόνων, του ουροποιητικού συστήματος κτλ. Από την άλλη, η υπερκατανάλωση έχει κι αυτή κινδύνους - Συμπτώματα τοξικότητας περιλαμβάνουν ξηροδερμία, πόνους και κατάγματα οστών, ηπατοπάθεια, αναιμία και εμβρυϊκή δυσπλασία σε περίπτωση εγκυμοσύνης, αίσθημα αδυναμίας, πονοκέφαλοι, ανορεξία, ναυτία, τριχόπτωση, και δερματικά προβλήματα VITAMIN E Τοκοφερόλη (=γενώ και φέρω) . Βιταμίνη Ε είναι ο γενικός όρος για μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται τοκοφερόλες και εμφανίζονται σε 4 μορφές: Άλφα, Βήτα, Γάμα και Δέλτα - τοκοφερόλη. Η Άλφα τοκοφερόλη είναι η πιο γνωστή και πιο αποτελεσματική μορφή. Λιποδιαλυτή βιταμίνη. Βασική της λειτουργία -ως ισχυρό αντιοξειδωτικό- είναι να προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες , που προέρχονται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής (κάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση, οξειδωτικό στρες, άγχος κ.λπ.), να εμποδίζει την καταστροφή - οξείδωση - των λιπαρών οξέων στον εγκέφαλο και το αίμα και να μειώνει τη γήρανση των ιστών.

H QS Professional συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες των παραπάνω ενεργών συστατικών στα Face & Body Relieving, Aloe Vera 24h Cream, Collagen 24h Cream και Nutrilia Night Cream.